Milovníci tradičních husích pokrmů se mohou těšit na spoustu specialit. Ve vyhřívaném stanu budou připraveny husí paštiky, chybět nebude husí kaldoun, tradiční svatomartinská husa se zelím a knedlíkem, husí játra s jablky nebo lokše s trhaným husím masem. Ochutnat bude možné také hamburger s husím masem. K dostání budou i sladkosti, například perníčky, svatomartinské rohlíčky a trdelníky. „Já jsem rád, když vidím, že lidé na chvíli zastaví, dají si něco dobrého a společně si popovídají,“ prohlásil starosta Čtyřky Tomáš Soukup.
Ve 13 hodin šéfkuchař Petr Stupka, který má řadu let kulinářský pořad v Českém rozhlase v Českých Budějovicích, připraví na pódiu staročeskou specialitu pocházející z jihu Čech. Podávat bude cizrnové placky se speciálně připraveným červeným zelím a trhaným husím masem. „Lidé budou moci ochutnat řadu mladých i svatomartinských vín od tuzemských vinařů a zajištěn je také hudební doprovod,“ doplňuje místostarosta MO Plzeň 4 Zdeněk Mádr. Pro děti jsou připraveny kreativní dílny.