Vzhledem ke chladnému počasí bude k dispozici vyhřívaný stan, ve kterém si lidé budou moci vychutnat husu se zelím a knedlíky, burger s husím masem, bramborové lokše s trhaným kachním masem a další speciality. Pro milovníky poctivých českých polévek je připraven husí kaldoun. Chybět nebudou ani tradiční svatomartinské rohlíčky. „Já se na tradiční husu se zelím těším každý rok. Jsem také rád, že se nám na Čtyřce daří české tradice udržovat. Letos nám navíc Svatomartinská husa vyšla na 17. listopadu, tedy na jeden z našich nejdůležitějších státních svátků,“ říká starosta Čtyřky.
Ve 13 hodin šéfkuchař Martin Havlík připraví na pódiu tacos s trhaným husím masem a lesními houbami a risoto s foie gras a lanýžovým olejem. „Připraveny jsou degustace vín a zajištěn je také hudební doprovod,“ doplňuje místostarosta MO Plzeň 4 Zdeněk Mádr. Zahraje cimbálová hudba Alexandra Vrábela a Perla Revival. Děti se mohou těšit na kreativní dílny.
Program:
11:11 začátek akce přípitkem
11:20 cimbálová hudba Alexandra Vrábela
12:00 degustace svatomartinských vín
13:00 kuchařská show Martina Havlíka (na podiu) – Perla Revival (ve stanu)
13:45 cimbálová hudba Alexandra Vrábela
14:30 degustace mladých vín (na podiu) - Perla Revival (ve stanu)
15:00 cimbálová hudba Alexandra Vrábela
16:00 Perla Revival
17:00 řízená degustace