Již známe výsledky soutěže Dobrota Karlovarského kraje! Bodovala paštika, cheesecake i jablečný mošt

Zveřejněno v Karlovarský kraj ZAK
Od - úterý, 9. duben 2024 12:23
Již známe výsledky soutěže Dobrota Karlovarského kraje! Bodovala paštika, cheesecake i jablečný mošt Photo: FCB Karlovarský kraj

Osmý ročník soutěže Dobrota Karlovarského kraje zná své vítěze. Rozhodla o nich hodnotitelská komise, která se k vyhodnocení sešla v prostorech Střední školy živnostenské v Sokolově. Předmětem hodnocení byla chuť, vzhled, obal, originalita a prospěšnost produktu.   

„V rámci hodnocení jsme měli možnost ochutnat soutěžní produkty od výrobců z našeho regionu. Těší mě, že stupně vítězů obsadili nejen už ti léty prověření výrobci, ale také další producenti, kteří vyrábějí své produkty na území Karlovarského kraje. Oceněným moc gratuluji a věřím, že zisk titulu Dobrota Karlovarského kraje pomůže ke zvýšení zájmu o tyto výrobky ze strany veřejnosti,“ uvedl náměstek hejtmana s gescí v oblasti životního prostředí Karel Jakobec.

Výsledky soutěže: 
Masné výrobky
1. místo – Pivo Kronl s.r.o. – kachní rillettes            
2. místo – Josef Pelant – Doupovský cibuláček       
3. místo – Statek Bor ZEOS, spol. s r.o. – paštika MaKo smetanová

Mléčné výrobky        
1. místo – Belina s.r.o. – BIO kravský pařený sýr s medvědím česnekem             
2. místo – Belina s.r.o. – Cheesecake Chasník pomeranč 
3. místo – Marie Květoňová – Kozí BIO mléko

Pekařské výrobky a cukrářské výrobky
1. místo – Speci desserts s.r.o. – Hruška
2. místo – Speci desserts s.r.o. – Tonka Choux      
3. místo – Karlovarská cukrárna s.r.i. – Babiččin koláček

Alkoholické a nealkoholické nápoje         
1. místo – Lukáš Lojín – Jablečný mošt 
2. místo – Václav Lojín – Pivní Griotte 
3. místo – Kynšperský pivovar s.r.o. – Kynšperský zajíc – Světlý ležák 12°

Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě
1. místo – Josef Šefčík – Med z doupovských lesů  
2. místo – Miroslav Dimo – Medový krém skořice 
3. místo – Michal Spurný – Med medovicový 

Do soutěže mohly své výrobky přihlásit malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Podmínkou bylo, aby byl přihlášený produkt vyroben v našem regionu.