Značku Regionální potravina Plzeňského kraje může používat devět výrobků

Zveřejněno v Atraktivní zprávy
Od - čtvrtek, 30. červenec 2020 11:05

Plzeňský kraj byl šestým krajem, kde se vybíraly v jedenáctém ročníku soutěže o nejlepší Regionální potravinu ty nejlepší produkty a udělovala značka Regionální potravina Plzeňského kraje 2020. O prestižní značku se v našem kraji ucházelo celkem 104 produktů od 38 výrobců, porota přitom ocenila 9 z nich.

https://www.youtube.com/watch?v=hQBIKit9e6E

Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže.

Značku Regionální potravina Plzeňského kraje 2020 získaly následující výrobky (podle kategorií):

Masné výrobky tepelně opracované: Zlatý Bůček - Plzák z Plzně s.r.o. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy: Žihelský trhák s medvědím česnekem a feferonkou - Jaroslav Procházka Sýry včetně tvarohu: Tvaroh tučný - Václav Dub Mléčné výrobky ostatní: Jogotvaroh - Meclovská zemědělská, a. s. Pekařské výrobky včetně těstovin: Chléb víkendový - PEKO - Němečková s.r.o. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek: Klatovský perník - Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141 Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné): Hrobník 15° černý speciál - Robert Beneš Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě: Pikantní okurkový salát - Josef Vanický Ostatní: Tolstolobik uzený, porcovaný - Zpracovna ryb Klatovy a.s.

Dodatečná ocenění soutěže: Cena Potravinářské komory České republiky: Kozí dobrá nálada, Farma u Františky s.r.o. Cena náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Plzeňského kraje: Povidlový křehký koláček, Marie Vondrovicová Cena členky Rady Plzeňského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství: Játrová paštika s brusinkami, Ing. Michal Šnebergr Cena Úhlava, o. p. s. (vyhlašovatel soutěže): Jahodový sirup od Růženky, Ing. Růžena Jelínková Cena MAS Pošumaví, z. s.: Anežčin rakytníkový koncentrát v medu, Ing. Milan Douděra