Pozor, do Česka se dostalo kuřecí maso se salmonelou!

Zveřejněno v Karlovarský kraj ZAK
Od - čtvrtek, 2. březen 2023 17:05
Pozor, do Česka se dostalo kuřecí maso se salmonelou! Foto: SZPI

Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska, které bylo kontaminované bakteriemi rodu Salmonella. Protože se výrobek už neprodává, Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje především spotřebitele, kteří by ho mohli mít zmrazené.

V rámci průběžných intenzívních kontrol bezpečnosti potravin Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nebezpečnou potravinu s názvem: „KUŘE A KVALITA BEZ DROBU KURCZAK ČERSTVÉ DĚLENĚ DRUBEŽI MASA“, označení šarže: 20230211, datum použitelnosti: 19.02.2023, výrobce: Firma KABANOS, Kojs Miroslaw i Johanna Kojs - Kowalczyk sp.j., ul. Spóldzielców 1, 34-480 Jablonka, země původu: Polsko. "Laboratorní analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella," potvrdil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Inspekce předmětnou šarži potraviny odebrala v síti společnosti JIP východočeská, a.s. "Vzhledem ke skutečnosti, že výrobek byl označen údajem „Datum použitelnosti do: 19.02.2023“, v tržní síti se již nenachází. SZPI však důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," dodal Kopřiva.

untitled 1